Τσιπίδος

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο»



Οι τελευταίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, τα μέτρα και η αναγκαία αγωνιστική απάντηση.


Μελιόπουλος Γιάννης, δάσκαλος,

μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας


Την ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα αφαίμαξης και φοροληστείας του λαού , έχουν επιδοθεί σε μια συντεταγμένη επιχείρηση παραπλάνησης και χειραγώγησης του λαού, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, για να καμουφλάρει το νέο βαρύ αντιλαϊκό πακέτο μέτρων που ετοιμάζει, αποδεχόμενη όλες τις εξωφρενικές απαιτήσεις των δανειστών.

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνουν τη σημασία λέξεων και όρων. Ποιος δεν θυμάται το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το «παράλληλο πρόγραμμα», τη «δίκαιη ανάπτυξη», τον «13ο μισθό», τώρα τα «αντίμετρα» και άλλα; Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται μέσα από διάφορες παρεμβάσεις του ότι τα μέτρα είναι καλά για το λαό, «η κοινωνία αναγνωρίζει ότι παλεύουμε», και αν υπάρχουν κάποια αρνητικά, αυτά είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας, που ...όλο έρχεται. Αναπαράγει το κυβερνητικό παραμύθι «του μικρότερου κακού» και επιχειρεί να επαναφέρει το απατηλό προεκλογικό σύνθημα ότι «η ελπίδα έρχεται».

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

Ποιο είναι το αληθινό πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο της περιόδου που ζούμε; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές Ε.Ε.-ΔΝΤ , για πλεονάσματα 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% από το 2018 και για περίοδο από 2-10 χρόνια. Κι επειδή όλους μας έχουν κουράσει τα νούμερα κι οι αριθμοί της μνημονιακής περιόδου , ας κρατήσουμε έναν αριθμό: το πλεόνασμα αυτό σημαίνει 7 δις € που θα αφαιρούνται από το λαό σε ετήσια βάση! Όλοι πια έχουν την πείρα και καταλαβαίνουν στο πετσί τους, με δραματικό τρόπο, τι σημαίνει μια τέτοια συμφωνία.Είναι ήδη συμφωνημένο, και με την ψήφο όλου του αστικού πολιτικού κόσμου και προσωπικού (περισσεύει η υποκρισία από όσους πολιτικούς χώρους και κόμματα ψήφισαν ή στήριξαν και στηρίζουν το 3ο Μνημόνιο), ένα Μνημόνιο για κάθε χρόνο! Κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ έχουν ήδη συμφωνήσει σε βαθύτερη και χειρότερη υποθήκευση της ζωής και του μέλλοντος του λαού μας, και σε αυτή τη συμφωνία «σιγοντάρει» και πιέζει όλο το μνημονιακό πολιτικό φάσμα με πρώτη και καλύτερη τη ΝΔ-παλιά της τέχνη κόσκινο κι αυτής !

Αποτελεί τη χειρότερη κοροϊδία και εμπαιγμό για το λαό πως η κυβέρνηση χωρίς ντροπή , παριστάνει τον αγωνιστή και υπερασπιστή των συμφερόντων και δικαιωμάτων του, εκμεταλλευόμενη τις αντιθέσεις μεταξύ των δανειστών , χρησιμοποιώντας τες ως άλλοθι σε μία καλά ενορχηστρωμένη επιχείρηση εξαπάτησης και τύφλωσης. Επιχειρεί να δώσει την εντύπωση, μέσα από το σήριαλ 2η αξιολόγηση, πως ο λαός μας έχει και πρέπει να περιμένει κάτι θετικό από τη «διαπραγμάτευση» .

Τίποτα θετικό για τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας δεν πρόκειται να προκύψει με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Το αντίθετο πρόκειται και επιδιώκεται να συμβεί.

-Το αφορολόγητο όριο θα καταβαραθρωθεί, οδηγώντας όπως φαίνεται , σε νέες μειώσεις των ήδη κατακρεουργημένων μισθών και συντάξεων. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε με τη μείωση του αφορολόγητου τη μείωση που επιβλήθηκε λόγω των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών από Γενάρη του 2017, γίνεται αντιληπτή μία αδιάκοπη διαδικασία μείωσης μισθών και συντάξεων και μάλιστα με τη γνωστή μέθοδο της σαλαμοποίησης, ώστε να κρυφτεί η ουσία αλλά και το μέγεθος της φτωχοποίησης! Κανείς, ούτε και οι χαμηλόμισθοι, δε μένουν στο απυρόβλητο, όλοι θίγονται , ακόμα και οι χαμηλότερα αμειβόμενοι, σε κάποιες περιπτώσεις και όσοι εδώ και χρόνια έχουν στερηθεί το δικαίωμα της εργασίας , όντας στον τεράστιο εφεδρικό στρατό των ανέργων που δημιουργεί καθημερινά η αντιλαϊκή πολιτική τους.



-Καταργείται η προσωπική διαφορά, πετσοκόβονται οι συντάξεις , έως και 30%! Με βάση το ν. Κατρούγκαλου, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, τον επανυπολογισμό των συντάξεων , συντάξεις πάνω από 700 € , φαίνεται πως οδηγούνται σε μείωση ως και 363 €! Είναι δεδομένο πως οι «ευεργέτες» του λαού και της χώρας, Ε.Ε. και ΔΝΤ, απαιτούν και νέες δραματικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση της «κοινωνικής» ασφάλισης. Οδηγώντας συντάξεις , ασφαλιστικές παροχές, εφάπαξ σε κατάρρευση. Ούτε λόγος βέβαια για τα εκατομμύρια, τις χιλιάδες των οικογενειών που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας και απελπισίας. Ούτε λέξη για τις χιλιάδες των νέων και παλαιότερων εργαζόμενων που βιώνουν τον εφιάλτη της εργασιακής περιπλάνησης και ευελιξίας , αμειβόμενοι με ψίχουλα , όταν αμείβονται στην κοινωνική ζούγκλα που έχουν παγιώσει. Ούτε σκέψη για τις χιλιάδες των νέων που ακολουθούν, για άλλη μια φορά στην ιστορία μας, το δύσκολο δρόμο της μετανάστευσης. Ένα είναι δεδομένο: η επίθεση σε συντάξεις και συνταξιούχους , είναι προάγγελος κακών ειδήσεων , για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και σε μισθούς και μισθωτούς.

-Εντείνεται και πρόκειται να ενταθεί ακόμα περισσότερο η επίθεση στο Δημόσιο. Παράλληλα με τη λεηλασία του εισοδήματος όλων των εργαζόμενων συνεχίζονται αμείωτα τα αντεργατικά μέτρα και οι παρεμβάσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου. Έχει συμφωνηθεί και μεθοδεύεται η δραστική μείωση του δημόσιου τομέα, η μείωση του μισθολογικού κόστους, κόστος που έτσι κι αλλιώς έχει μειωθεί με τις ρυθμίσεις των Μνημονίων, σε κάθε γωνιά παραμονεύει ο δημοσιονομικός κόφτης. Σχολεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες απαραίτητες για το λαό και τους εργαζόμενους χωρίς προσωπικό. Μηδαμινοί, αν όχι μηδενισμένοι διορισμοί, επέκταση της ελαστικής εργασίας, προαναγγελία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων με απαγόρευση ανανέωσης των συμβάσεων , αφού στην κοινωνία τους μία θέση εργασίας θα πρέπει να τη μοιραστούν διαδοχικά πολλοί εργαζόμενοι-άνεργοι. Από κοντά και η επιχειρούμενη αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων, με κατάργηση των οργανικών θέσεων μέσω της κινητικότητας και της κατηγοριοποίησης των εργαζόμενων. Κοσμογονία θα έλεγε κανείς, αν η πραγματικότητα που οικοδομούν δεν ήταν τελείως ενάντια στα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζόμενων! Η εξυπηρέτηση του χρέους αποτελεί τη μόνιμη θηλιά που σφίγγει στο λαιμό των εργαζόμενων και πνίγει δικαιώματα και ζωές για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου

-Την ίδια ώρα εκκρεμούν μέτρα για τα εργασιακά, υφίστανται πιέσεις και δρομολογούνται αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, για τα κόκκινα δάνεια. Όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί για το λαό ερήμην του , κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό, καθώς ο ενδιαφερόμενος δεν πρέπει να μάθει...για να μην αντιδράσει.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή επιχειρείται να εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Όλοι αντιλαμβάνονται πως 2η αξιολόγηση σημαίνει και νέα , πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει πορεία για βελτίωση και έξοδο από τα Μνημόνια μέσα από «διαπραγματεύσεις» και «αξιολογήσεις» με Ε.Ε. και ΔΝΤ.

-Όρος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας είναι να μην περάσει κανένα νέο μέτρο.

-Όρος και αναγκαία συνθήκη είναι να απορρίψουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και υποταγής.

-Όρος και αναγκαία συνθήκη είναι να σταματήσουμε , όσους λεηλατούν ασταμάτητα τις ζωές μας. Να ανατρέψουμε αγωνιστικά την πολιτική τους.

Στο δικό μας κόσμο, τον κόσμο των εργαζόμενων, πλασάρουν το εφήμερο, το ευτελές, το «δε γίνεται τίποτα», τη μοιρολατρία και το αδιέξοδο. Όσοι υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα διάφορα μνημόνια, τα συμφέροντα των δανειστών, θα βρουν αντιμέτωπο το λαό που, συνειδητοποιώντας την κατάσταση, θα μπει στην πολιτική πάλη και ορθώνοντας το ανάστημά του με μαζικούς αγώνες θα καταργήσει τα κάθε είδους μνημόνια και θα ανατρέψει την ξένη και ντόπια κυριαρχία.


Πηγή..alfavita
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ FB